Bakır Tepsilerinizi Nasıl Temizlersiniz?
Her ne kadar düzgün bir şekilde kullanılsa da, bakır madeni, bir süre sonrasında oksitlenme yaşayacak, kararmaya başlayacaktır. Bu, bakır tencere gibi mutfak eşyalarının doğasında var olan bir süreçtir. Dolayısıyla böyle bir sürecin varlığını kabullenip, atılması gereken adımları atmalısınız. Bunlar da tabii ki bakım ve temizlik süreçleridir. Biliyorsunuz, tepsilerimiz ve bakır ikramlıklar gibi sunumda kullandığımız mutfak eşyalarımız, karardıktan sonrasında, o ilk günkü inceliğini, hoşluğunu, estetik yapısını kaybetmektedir. Misafirlerimize en iyisini sunarken, onların en güzeline layık olduğunu gösterme amacını harika bir şekilde sonuca ulaştıran bakır madeni, ne yazık ki karardıktan sonrasında hiç de bu şekilde bir gösterişli duruşa sahip olmamaktadır. Dolayısıyla bakır madeninden üretilen mutfak eşyalarımızı –vereceğimiz iki yöntemle– en azından senede bir kere olmak üzere temizlemeye dikkat etmeliyiz:
- Ketçap ile temizleyin.
İlk bakışta ilginç gelebilir ama bu yöntemi ciddiye almanızı isteriz. 3 yemek kaşığı miktarındaki ketçabınızı tepsi üzerine dökün. Ve mümkünse pamuklu bir bez yardımıyla, ovalama yöntemiyle, lekeleri çıkartın. Oymalara sahip bir tepsiniz varsa da diş fırçası ile daha ince bir temizlik yapabilirsiniz. Temizliğinizi gerçekleştirdikten sonrasında su ile temas sağlayın ve iyice durulayın. Durulama esnasında tüy bırakmayacak olan bir bez tercih edin.
- Karbona kullanın.
Temiz ve pamuksu bir yapıya sahip olan bezi ıslatıp fazla suyunu mutlaka sıkarak bezden tahliye edin. 1 yemek kaşığı miktarındaki karbonatınızı bakır tepsi eşyanıza döküp ovalama sürecini başlatın. Temizlik sonunda su ile durulayın.
Yorum Yok